Amslod klachten

Wanneer je online gaat zoeken naar klachten zijn er helaas meer dan genoeg te vinden, en zo dus ook klachten over Amslod. Wat we erg jammer vinden om te zien is dat Amslod niet alleen veel klachten heeft,  maar ook veel klachten helemaal niet oppakt, en dan val je wat ons betreft toch wel een beetje door de mand.
Want zoals al eerder aangegeven, klachten ontvangen is niet erg, daarmee heeft ieder bedrijf te maken, maar hoe je met die klachten omgaat dat is wel belangrijk.
Even voor de duidelijkheid:

 • We bespreken hier een aantal online gevonden Amslod klachten
 • Hoe Amslod met die klachten omgaat
 • Zijn er klachten die regelmatig terugkomen

Reviews Amslod

Klacht 1

 

 

Hierboven zien we een klacht van iemand die ten eerste te lang op zijn fiets heeft moeten wachten, namelijk bijna 3 maanden. Daarnaast heeft deze persoon een fiets gekocht die niet naar behoren werkt en doet hier een melding van en krijgt maar geen gehoor.

 

Zoals je boven ziet zijn het alleen maar reacties van de persoon in kwestie zelf, dus geen Amslod. En aan de reacties te zien is hij niet blij:

 • Klant was niet op de hoogte van de kosten voor de verzekering
 • Amslod gaat niet inhoudelijk op de klacht in
 • Fiets haalt de snelheid niet die beloofd was
 • Klachten komen terug nadat de fiets al eens gemaakt is
 • Er worden geen nieuwe afspraken gemaakt, klant is het dan ook beu.

 

En de problemen gaan gewoon verder, zoals je kunt lezen is de fiets ¨gemaakt¨ maar functioneert deze nog steeds niet naar behoren. Nadat de fiets opgehaald is, blijft het akelig stil aan de kant van Amslod.

Al weken bezig, en nog steeds niets gehoord van Amslod, zou zijn fiets überhaupt nog wel terug komen? Wij vinden het in ieder geval schandalig dat je klachten op die manier afhandelt.

Klacht 2

¨Veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven¨

 • Ook bij deze klacht zien we wederom dat de fiets veel te laat geleverd is. (Zou dit een veelvoorkomende klacht zijn?)
 • Actieradius die niet klopt
 • Geen reactie van Amslod

Klacht 3

 

 

Het wordt nu wel opvallend, zo te zien is niet op tijd leveren toch wel een dingetje bij Amslod.

 • Levering 4 weken later dan gepland
 • Lader vergeten mee te leveren

Klacht 4

 

 

Toeval bestaat niet, ook bij klacht nummer 4 die we online gevonden hebben zien we dat bestelde fietsen nog steeds niet geleverd worden.

 • Levering wordt keer op keer uitgesteld
 • Er wordt niet snel gereageerd op contact
 • Telefonisch moeilijk te bereiken
 • Fietsen nog steeds niet geleverd

Hoe Amslod met die klachten omgaat

Helaas moeten we zeggen dat we op geen enkele online klacht een reactie van Amslod zijn tegen gekomen. Dit betekent dus dat we niets kunnen zeggen over het feit hoe Amslod met de klachten omgaat.

Wel kunnen we uitgaan van de reacties van de klanten, en ook hierover kunnen we helaas niets positiefs melden. We zien dat velen van hen slecht contact kunnen leggen met het bedrijf en dat klachten niet snel, of helemaal niet opgepakt worden.

Dat dit niet de normale gang van zaken is dat hoeven we natuurlijk niet erbij te vermelden, maar blijkbaar staat het afhandelen van klachten niet bovenaan het lijstje van Amslod.

Een tip voor Amslod, wees transparant, want ook al krijg je klachten en misschien weet je niet 1, 2, 3 een oplossing, laat de klant niet wachten maar reageer helder en duidelijk.

Zijn er klachten die regelmatig terugkomen?

 

Hier kunnen we eigenlijk heel kort over zijn, er zijn wel degelijk klachten die we online vaker tegen zijn gekomen en die we ook hier geplaatst hebben. De meest voorkomende klacht is toch wel de levering van de fiets.

 

 

En dit terwijl ze op de website van Amslod zelf bij alle fietsen adverteren met ¨Direct Leverbaar¨. Het is al helemaal schandalig dat juist dit een veel voorkomende klacht is, terwijl ze gewoon durven te adverteren met dat de fiets direct leverbaar is.

Bij de laatste klacht zien we zelfs dat de levering steeds maar uitgesteld wordt, wederom niet echt transparant naar de klant toe. Vaak zijn mensen best begripvol wanneer je gewoon eerlijk bent, maar zeg geen dingen toe wanneer je niet zeker bent of je ze na kunt komen.

Een andere klacht die we vaker tegen zijn gekomen is het contact met Amslod dat niet vlotjes verloopt. Zo zijn ze telefonisch slecht te bereiken, mensen moeten lang wachten tot ze iemand aan de lijn krijgen, en soms lukt het gewoon helemaal niet.

Op email wordt in sommige gevallen helemaal niet gereageerd, of ze gaan niet eens inhoudelijk op de klachten in. Monteurs komen afspraken niet na en bellen de mensen nog laat in de avond op om een afspraak te maken.

Het is dus zeker wel opvallend dat er een aantal klachten zijn die vaker voorkomen. Wij geloven in ieder geval niet in toeval en zijn dan ook zeker van mening dat het bedrijf in ieder geval iets moet doen aan het op tijd leveren van de fietsen en meer moet investeren in de klantvriendelijkheid, en service. Want al met al nodigen deze gevonden klachten nou niet echt uit om een elektrische fiets van Amslod aan te schaffen.