Gazelle klachten

Wanneer je de naam Gazelle hoort dan geeft dat veel mensen een stukje vertrouwen, want Gazelle is geen nieuwkomer op de markt maar bestaat in ons land al meer dan 125 jaar. Ze voorzien ons Nederlanders dus al meer dan een eeuw van een trouwe tweewieler, maar verloopt dit altijd vlekkeloos? Het antwoord op deze vraag is uiteraard nee, want zelfs een bedrijf als Gazelle laat nog wel eens wat steekjes vallen.

Dit betekent dat wanneer je online op zoek gaat naar klachten over Gazelle, je deze ook zeker zal vinden, sterker nog dat is precies wat wij voor jou gedaan hebben. Op die manier kun je zelf zien wat voor klachten er online te vinden zijn, en kun je dit ook weer meenemen in je keuze voor een elektrische fiets.

Alles op een rijtje:

  • In deze tekst kun je een aantal online gevonden Gazelle klachten vinden
  • We laten zien en- of bespreken hoe Gazelle met deze klachten omgaat
  • We bekijken samen of er Gazelle klachten zijn die vaker voorkomen

Reviews Gazelle

Klacht 1

 

 

De eerste klacht die we hebben gevonden gaat over een gazelle e-bike waarvan de accu gestolen is, volgens de eigenaar van de fiets doordat de sleutel van de fiets te gebruiken is op verschillende sloten.

Klant zegt dat ze bij een rijwielhandelaar en bij kennissen te horen kreeg dat het een probleem is dat zich vaker voordoet, maar Gazelle ontkent dit en zegt dat het om toeval gaat. Is dit een gevalletje ¨toeval bestaat niet¨, of zullen we nog meer van deze klachten tegen komen?

Wat we jammer vinden is dat we kunnen zien dat Gazelle tot nu toe nog steeds niet gereageerd heeft op deze klacht.

Geen reactie Gazelle:

Klacht 2

 

De tweede klacht die we vonden heeft te maken met het display van een elektrische Gazelle fiets. Zo geeft het display aan dat de batterij leeg is terwijl deze wel opgeladen is door de klant. Niet heel spannend dus, maar wel opvallend is dat Gazelle niet op de klacht gereageerd heeft.

Ongeacht de aard van de klacht, vinden we dat een bedrijf eigenlijk altijd moet reageren. Beetje jammer dus van een grote speler op de markt zoals Gazelle.

Klacht 3

Van Welie is erg boos omdat hij een elektrische fiets heeft die 2,5 jaar oud is en waar slechts 1100 km mee gefietst is waarvan de middenmotor kapot is.

Zoals je op de website van Gazelle kan zien geven ze op onderdelen van je fiets een garantie van twee jaar, en dat is natuurlijk wel erg weinig wanneer je een fiets hebt van in dit geval 2500 euro.

Al helemaal wanneer je net met zes maanden buiten de garantieperiode valt. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat je op dat moment als klant een klacht indient met als oplossing ¨gratis reparatie of een nieuwe motor¨,  zoals R. van Welie dit heeft gedaan.

Klacht 4

Geen reactie van die arrogante medewerkers van Gazelle

Bij deze klacht kun je duidelijk merken dat de persoon in kwestie geen goede ervaringen heeft met de klantenservice. Hij zegt een gegronde klacht ingediend te hebben maar dat er tot op heden nog steeds geen reactie op gekomen is. Zoals je kunt lezen is het enige dat hij wil eigenlijk een serieus gesprek met een medewerker. Moet niet te veel gevraagd zijn toch?

Klacht 5

 

 

Hier zien we dat er problemen zijn met de accu, de accu is vol bij het wegfietsen maar zodra de 70% bereikt is komt er in eens 7% te staan en valt de accu uit. De accu wordt weer opgeladen maar geeft na 7 km weer hetzelfde probleem aan en valt uiteindelijk ook weer uit.

Het lijkt alsof het cijfer 7 absoluut niet het geluksgetal is van deze klant, maar wat er precies aan de hand is weten we uiteindelijk ook niet, want Gazelle reageert wederom weer niet op de klacht.

Klacht 6

 

Hier zien we wederom een elektrische fiets die slechts 2,5 jaar oud is waarvan de motor kapot is. Klant kan ¨uit coulance¨ een motor krijgen voor de helft van de prijs, wat alsnog neer komt op 300 euro. Daarnaast zegt ze dat ze niet klantvriendelijk zijn, en beweert ze ook dat het probleem met deze motor bij Gazelle bekend zou zijn, maar dat ze niet thuis geven.

Wederom een motor probleem, en een klant die klaagt over een klantonvriendelijke klantenservice, lijkt ons geen toeval!

Klacht 7

Deze meneer heeft drie jaar geleden een herenfiets gekocht, met een nieuwprijs van 2699 euro. Echter klaagt hij over de actieradius die zeer klein is en over het feit dat zijn motor na drie jaar stuk is gegaan, terwijl er dus maar 2 jaar garantie op zit. De klant zou dan ook graag zien dat ze met een behoorlijke tegemoetkoming komen.

Wederom geen tevreden klant, en alweer die motor die al snel nadat de garantieperiode is komen te vervallen stuk gaat.

We laten zien en- of bespreken hoe Gazelle met deze klachten omgaat

Op één van de klachten websites waar we op keken zagen we eigenlijk dat Gazelle nooit reageert op de klachten.

Niet of nauwelijks reageren is één ding maar nooit reageren daar kun je natuurlijk absoluut geen genoegen mee nemen, en dat zegt dan ook wel iets over de service die je kunt verwachten wanneer je een elektrische fiets bij Gazelle aanschaft. We vinden het dan ook jammer om te zeggen dat we helemaal niets kunnen zeggen over de manier waarop Gazelle met klachten omgaat.

We bekijken samen of er Gazelle klachten zijn die vaker voorkomen

In het begin van onze zoektocht leek het nog alsof er geen klachten waren die vaker voorkomen, maar hoe verder we ging zoeken hoe duidelijker het voor ons werd. Het is namelijk de motor van de Gazelle e-bikes die het vaak lijkt te begeven, en in de meeste gevallen gebeurd het net na de garantieperiode van twee jaar, waardoor de kosten dus geheel voor de klant zijn.

Ook zagen we vaak dat klantvriendelijkheid niet bovenaan het lijstje van Gazelle staat. Er zijn dan ook enorm veel klachten te vinden waarbij klanten benoemen dat ze niet vriendelijk behandeld zijn door medewerkers van Gazelle. Wat voor bedrijf je ook hebt, service en klantvriendelijkheid zou eigenlijk altijd bovenaan moeten staan!