Sparta klachten

In deze tekst gaan we het hebben over klachten die we online gevonden hebben met betrekking tot het fietsmerk Sparta.  Dit is een naam die in ons land al bijna 100 jaar bestaat en dus vrij bekend is onder de mensen, zou dit dan ook betekenen dat er juist veel of weinig klachten te vinden zijn? We zullen het allemaal in onderstaande tekst kunnen lezen.

Verder zullen we ook even met je bespreken:

  • Online gevonden klachten die te maken hebben met elektrische fietsen van Sparta
  • Hoe gaat Sparta met klachten om, en wat zijn de mogelijkheden tot het indienen van een klacht
  • Zijn we opvallende zaken tegen gekomen, zoals klachten die vaker voorkomen

Reviews Sparta

Klacht 1

 

Deze klacht gaat over een Sparta fiets die twee jaar geleden bij een dealer gekocht is met een kilometerstand van 2850 km. Nu staat de kilometerstand ondertussen op bijna 7000 km en begint te motor te ratelen, volgens de dealer is de motor stuk. Sparta zegt hier niets aan te kunnen doen aangezien de garantieperiode van twee jaar verlopen is.

Het blijft natuurlijk altijd een vervelende situatie, garantieperiode voorbij en iets dat stuk gaat, maar deze klant zegt ¨als de garantie verlopen is zijn de kosten voor je zelf¨, maar dat is toch ook de bedoeling van een garantiePERIODE.

Je het over een bepaalde periode garantie en gebeurd er iets buiten deze periode, dan is het eigenlijk bijna in alle gevallen dat de kosten voor jezelf zijn. Vervelend, maar dat is hoe garantie werkt.

Wat we wel heel jammer vinden om te zien is dat Sparta zelf niet inhoudelijk reageert op deze klacht, het is toch altijd prettig om te zien als bedrijven hun klanten netjes te woord staan, ook wanneer het even een minder leuk gesprek kan worden.

Klacht 2

Ook bij deze klacht gaat het wederom om een gevalletje, garantieperiode die verlopen is. De klant heeft een Sparta E-bike die drie jaar oud is waarvan de laders volledig versleten zijn. De kosten om deze te vervangen bedragen 315 euro, maar na contact met Sparta willen zij wel met de hand over het hart strijken en bieden hem een korting aan van 25%.

De klacht is het hier echter niet mee eens, en wil dat de reparatie alsnog onder de garantie komt te vallen.

Ook hier zien we dat Sparta niet gereageerd heeft, maar klant heeft uiteraard al contact gehad met ze, en hun hebben uit coulance al een korting aangeboden.  Toch is deze klant niet tevreden met de gegeven coulance en wil dus het gehele bedrag vergoed krijgen.

Klacht 3

Bovenstaande klachten gaan over fietsen die 2 a 3 jaar oud zijn, en die te maken hebben met een onderdeel dat stuk is gegaan buiten de garantieperiode. De volgende klacht komt van een dame van maar liefst 86 jaar die een Sparta elektrische fiets heeft van 11 jaar oud, en alsnog wil kijken of een scheurtje in de kader boven het voorwiel onder de garantie valt.

We kunnen zien dat Sparta (nog) niet heeft gereageerd, maar we kunnen ons ook voorstellen dat ze hier totaal niets mee kunnen doen.

Hoe gaat Sparta met klachten om, en wat zijn de mogelijkheden tot het indienen van een klacht

We hebben online geen klachten kunnen vinden waarbij Sparta zelf een reactie heeft geplaatst. Wel kunnen we uit verschillende klachten die je online kunt lezen halen dat er tussentijds wel al contact is geweest met ze, maar dat ze niet altijd met de oplossing kwamen die de klant graag wilde horen.

Zoals bij klacht 2, waarbij de klant al een korting van 25% van Sparta aangeboden kreeg, terwijl het buiten de garantieperiode viel. Als je het ons vraagt vinden wij dit eigenlijk vrij klantvriendelijk, want een bedrijf zo groot als Sparta hoeft uiteraard zijn klanten niet tegemoet te komen in een situatie zoals deze, en toch hebben ze het gedaan.

Maar niet iedereen denkt hier hetzelfde over, want bij deze klant was een korting van 25% dus alsnog niet voldoende.

 

Online kun je verschillende klachten websites vinden, we klachten die wij gevonden hebben zijn afkomstig van bijvoorbeeld klacht.nl en klachtenkompas, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een klacht indienen op de website van Sparta zelf, namelijk via het contactformulier.

Verder zien we dat ze op de website zelf de klanten voor verdere vragen over garantie, service etc, doorverwijzen naar de dealer waar de fiets gekocht is. Mocht je dus zelf een klacht of vraag over je elektrische fiets hebben, dan kun je beter eerst contact opnemen met je eigen dealer.

Zijn we opvallende zaken tegen gekomen, zoals klachten die vaker voorkomen

Er zijn ons geen klachten opgevallen die regelmatig voorkomen, alhoewel het ons wel opviel dat alle klachten die wij gevonden hebben te maken hebben met onderdelen die stuk gaan buiten de garantieperiode.

Alhoewel de dame van klacht 3 beweert dat het misschien zelfs mogelijk is dat het scheurtje er zal zat toen ze de fiets 11 jaar geleden kocht. Lijkt ons een beetje onwaarschijnlijk, maar daar kunnen wij verder geen uitspraak over doen.

Aan de hand van de informatie die wij gevonden hebben, vinden wij elektrische fietsen van Sparta een prima keuze!