Stella klachten

Stella is een naam die in Nederland nog niet zo heel lang bestaat, maar die in korte periode toch een zeer belangrijke speler op de markt is geworden. Als je om je heen kijkt zie je steeds meer mensen op een Stella e-bike voorbij komen. Dit is natuurlijk ook niet vreemd, Stella is een fietsmerk van eigen bodem en daarnaast bieden ze elektrische fietsen aan voor de scherpste prijs. En een goede prijs daar houden wij Nederlanders natuurlijk wel van!

Maar ook bij een bedrijf dat zo populair is als Stella zijn er online uiteraard klachten te vinden, en dit zijn natuurlijk zaken die belangrijk zijn om door te nemen wanneer je op zoek gaat naar een elektrische fiets. In deze tekst hebben we een aantal klachten met betrekking tot Stella voor je gevonden, zo kun je ze vergelijken met de overige fietsklachten op onze website zodat je uiteindelijk een goede keuze kunt maken.

Wat je hieronder kunt vinden:

  • Een aantal online Stella klachten die we met je gaan bespreken
  • Laten we zien of Stella zelf reageert op deze klachten, zo ja, hoe ze dit doen
  • Zijn er klachten over Stella fietsen die we vaker terug zien

Reviews Stella

Klacht 1

Na het lezen van deze klacht raak je vanzelf een beetje in de war, want het gaat hier om meneer Finnewold die een afspraak heeft gemaakt met Stella om een fiets te kopen voor zijn vrouw.

Stella stuurt hem een bericht dat ze hem van te voren zouden bellen, maar meneer is nog niet gebeld. Ik zou zeggen, vervelend, maar als je toch echt graag een fiets wil kopen dan bel je even met de vraag of er misschien iets mis is gegaan en dat je nog niet gebeld bent, en wanneer je terecht kunt?

Dit neemt natuurlijk niet weg dat het niet netjes is van Stella dat ze niet meer gebeld hebben, maar ik kan me niet voorstellen dat een bedrijf dit met opzet doet, aangezien het hier om een verkoop gaat, wat betekent dat er geld in het laatje komt van Stella zelf.

Zoals je kan zien reageert Stella zelf ook netjes op deze klacht,  zo bieden ze excuses aan en kan je uit de reactie opmaken dat ze al contact hebben gehad met Finnewold om de klacht te bespreken.

Klacht 2

 

Het gaat hier om een klacht van een mevrouw die een Stella fiets wil kopen en hierbij gebruik wil maken van een fietsplan. Nu zou ze haar fiets in December al moeten krijgen, wil ze nog gebruik maken van het tegoed dat ze heeft, maar ze hebben slecht nieuws voor haar, een onderdeel van de fiets is pas in januari leverbaar.

Wanneer deze klant toch gebruik wil maken van haar fietsplan zou ze het gehele bedrag dus al vooruit moeten betalen nog voor haar fiets er is, en dat ziet de klant niet echt zitten.

Waarom de klant voornamelijk boos is heeft te maken met het feit dat de fiets in eerste instantie wel in december leverbaar zou zijn.

Klacht 3

 

Bij de derde klacht die we online vonden over Stella zien we een fiets die twee maanden oud is waarvan de accu stuk is. Klant belt om hier een melding van te maken en wil uiteraard graag dat het probleem opgelost wordt, krijgt ze te horen dat ze bijna twee weken moet wachten voor er iemand naar kan kijken.

Doordat ze afhankelijk is van haar fiets vindt ze dit onacceptabel, vandaar dus ook deze klacht.

Fijn om te zien dat Stella de klacht serieus neemt en dezelfde dag nog reageert. Zo hebben ze voor deze mevrouw direct na het weekend een afspraak met een servicemonteur op locatie kunnen regelen.

Klacht 4

 

Bij bovenstaande klacht zien we dat bij een nieuwe fiets na 1,5 maand de verf los begon te laten. Klant heeft contact met de klantenservice en de fiets zou worden opgehaald om opnieuw gespoten te worden.

Echter was de afspraak dat de fiets binnen een week weer terug zou zijn, maar klant heeft nog steeds niets gehoord, ondanks dat ze op verschillende manieren al contact heeft gezocht met de klantenservice.

Maar Stella zou Stella niet zijn als ze hierop niet zouden reageren, en dus komen ze met een reactie waarvan we denken dat de klant uiteindelijk tevreden zal zijn. De fiets wordt namelijk geheel rijklaar weer bij de klant afgeleverd.

 

Laten we zien of Stella zelf reageert op deze klachten, zo ja, hoe ze dit doen

Wij hebben gelukkig kunnen zien dat het ook anders kan en dat er zeker wel bedrijven zijn die reageren op klachten. Zoals je in deze tekst hebt kunnen zien reageren ze op vrijwel alle klachten met excuses en komen ze met een oplossing voor de klant.

Excuses zijn natuurlijk niet meer dan normaal, maar een oplossing dat is wat klanten echt willen, en dat doen ze bij Stella dus erg goed.

Zijn er klachten over Stella fietsen die we vaker terug zien?

Het valt ons op dat er geen klachten zijn die we vaker terug zien, wat ons wel opvalt is dat er vaker klachten zijn die geen betrekking hebben op de fiets zelf, maar op bijvoorbeeld afspraken die niet zijn nagekomen (een goed voorbeeld hiervan is klacht 1).

Zouden we hieruit kunnen concluderen dat Stella fietsen betrouwbare fietsen zijn, waar niet veel klachten over te vinden zijn?

Één ding weten we wel, als wij voor de keuze zouden staan voor het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets, dan zou Stella toch zeker boven aan het lijstje staan.